RSCIT Model Paper 2021 Download RKCL RSCIT Last Exam Previous Paper

By | January 30, 2021

RSCIT Model Paper 2021 : RSCIT Online Mock Test practice Model Papers PDF| VMOU RKCL RS-CIT Old and Sample Papers Download PDF – 2018 / 2019 / 2020 / www.rkcl.vmou.ac.in. All candidates can check and download RSCIT Model Paper 2021 Subject wise online. Rajasthan State Certificate Course in Information Technology will release RS-CIT old and sample Papers/RSCIT Computer Question Paper Hindi on its official website at https://rkcl.in. Rajasthan State Certificate of Information Technology performs RSCIT exams every three months. So students can download RSCIT previous Paper PDF subject wise from direct link.

RSCIT Modal Paper 2021

RSCIT Modal Paper 2021 : Check RS-CIT Old Exam Paper Important Question for RSCIT VMOU & RKCL Old Question Paper Subject Wise| Rajasthan State Certificate Course in Information Technology every three month organized RSCIT Examination.  The Vardhman Mahaveer Open University Kota is going to RSCIT written examination in the January/February 2021 District Wise at various centers. All candidates going to participating in the upcoming exams, they all candidates can download RSCIT Model Paper 2021 from direct link.

Department NameVardhman Mahaveer Open University  
Exam NameRSCIT  Examination
Date of ExamJanuary/February
CategoryModel/Sample Paper
Model PaperDownload PDF
Old PaperDownload PDF
Solved Question PaperDownload PDF
Official websitehttps://rkcl.in

VMOU RKCL Previous Year Question Paper PDF

RSCIT Online Mock Test practice Model Papers PDF is very important for all candidates. All candidates start best preparation for RSCIT Examination. All Students the can gain a command on the subject student can prepare and Practice well on each subject and get the good Grade score. The Students can RSCIT Question paper of previous years are present here. We are providing direct link on this page. So all students can use download link and can Download VMOU RSCIT Exam Model Paper 2021 free PDF format from direct link.

RSCIT Model Paper 2021

VMOU RSCIT Exam Sample Paper PDF Download

RSCIT Model Paper 2021: Vardhaman Mahaveer Open University (VMOU or previously known as Kota Open University, renamed through a Gazette notification by the Government of Rajasthan on 21st September 2002) came into being in 1987 as a pioneering institution for open learning in Rajasthan. The idea of establishing an Open University in the State of Rajasthan has its origin in the observations of the UGC Committee under the Chairmanship of Late Prof. G. Rama Reddy which observed that “the distance system in Rajasthan is well established and has the potential of growing into a full-fledged Open University. Now all candidates can download RSCIT Model Paper 2021 online from direct link.

How to Download RSCIT Exam Sample Paper 2020 Online
  • All candidates first visit on the official website at www.rkcl.vmou.ac.in
  • After find out Examination Tab o home page
  • Select Model Paper Link & Click on it
  • Download RSCIT Previous Year/Model Paper & Save it
RKCL Exam Important Question Previous Year Paper 2020

Q 1. VLSI का पूरा नाम क्या है ..?
Answer : Full Form Of VLSI – Very large scale integration

Q 2. एंड्राइड….का एक उदारण है
Answer : ऑपरेटिंग सिस्टम

Q 3. इन्टरनेट शब्दावली में “आई पी ” का मतलब है
Answer : इंटरनेट प्रोटोकॉल

Q 4. ऍम एस वर्ड 2010 के किस तब में हैडर और फूटर विकल्प उपलब्द है
Answer : इन्सर्ट टैब

Q 5. HTML …………बनाने के लिए प्रयोग किया जाता है –
Answer : वेब पेज

Q 6. E-Mail क्लाइंट में ” इनबॉक्स ” क्या है
Answer : उपरोक्त से कोई नही

Q 7. निम्न में से किनस एक मान्य खोज इंजन है
Answer : गूगल बिंग याहू

Q 8. निम्न में से कोनसे वायरलेस संचार का समर्थन/ उपयोग करते है
Answer : GPRS

Q 9………. अकाउंट एक विशेष उपयोगकर्ता अकाउंट है जो कंप्यूटर की विंडोज 10 की हर सेटिंग तक पंहुचा देता है
Answer : एडमिनिस्ट्रेटर

Q 10………. प्रोटोकॉल विभिन्न होस्ट के बीच ईमेल सुविधा प्रदान करता है
Answer : SMTP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *